Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Варшаві провели акцію протесту з вимогою врятувати захисників Маріуполя

Активісти вкотре закликали світ допомагати Україні

У центрі Варшави відбулася акція протесту проти російської агресії в Україні під назвою «Россия, иди на х..» Учасники вимагали врятувати захисників Маріуполя, які перебувають на заводі «Азовсталь». Про це повідомляє «Укрінформ».

Акція пройшла під гаслами «Врятуйте Азовсталь», «Стоп путін», «Стоп війні», «Будь сміливим, як Україна», «Побороли нацизм – поборемо і рашизм». Під час маршу лунала пісня «Ой у лузі червона калина».

У межах акції відбувся перформанс. На одному з автомобілів, які їхали на чолі колони, розмістили макет ракети в синьо-жовтих кольорах, яку організатори акції назвали Нептуном. У колоні також їхали трактор з українським прапором і БМП, що мало на меті висміяти російську армію, техніку якої розтягували українці.

Крім того, під час акції чоловік, переодягнений у форму українського спецпризначенця, вів трьох полонених: двох російських танкістів із головами свиней, а також нібито російського офіцера з медалями.

Учасники акції пройшли маршем до посольства рф у Варшаві, де згодом виступили активісти, зокрема лідерка варшавського Євромайдану Наталка Панченко, лідерка організації «Загальнопольський страйк жінок» Марта Лемпарт, депутат Сейму Міхал Щерба й інші. Під час виступів активісти й політики закликали світ врятувати оборонців Маріуполя, надати Україні допомогу в боротьбі з росією, а також запровадити більш жорсткі санкції проти рф.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.