Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПетиція до ООН із закликом врятувати захисників «Азовсталі» набрала мільйон підписів

Наступна ціль – півтора мільйона

Петиція до ООН із закликом врятувати українських військових, заблокованих на «Азовсталі» в Маріуполі, набрала понад 1 мільйон підписів. Наступна ціль петиції – півтора мільйона. Підписати її можна за посиланням.

Петицію створила дружина командира полку «Азов» Дениса Прокопенка Катерина. У ній закликають розпочати негайну процедуру екстракції та евакуації цивільних, усіх поранених, тіл загиблих і військовослужбовців України із заблокованого Маріуполя.

У петиції звертаються до генсека ООН Антоніу Гуттеріша з проханням відновити засідання 11 надзвичайної спеціальної сесії Генеральної асамблеї ООН для розгляду гуманітарної ситуації у Маріуполі. Також у документі закликають Генеральну асамблею ООН ухвалити резолюцію, яка зобов’яже рф забезпечити евакуацію всіх людей з «Азовсталі» на територію, підконтрольну українському уряду, або на територію третіх безпечних країн.

«Цивільне населення, а також військовослужбовці, які захищають Маріуполь, виживають у нелюдських умовах: низка світових лідерів уже визнала дії країни-агресора геноцидом українського народу [...] Незважаючи на нелюдські умови, українські військові контролюють територію заводу «Азовсталь», який, зокрема, служить укриттям для мирних жителів і поранених. Такі умови є справжньою гуманітарною катастрофою, яка штучно створена російською федерацією», – зазначають у тексті до петиції.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.