Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДжилл Байден закликала путіна припинити «безглузду та жорстоку війну»

І розповіла про сміливих українських матерів

Перша леді США Джилл Байден звернулася до путіна, щоб він припинив «безглузду та жорстоку війну» проти України. Про це вона написала в авторській колонці із заголовком «Чого навчили мене українські матері про цю війну» для CNN.

Також у тексті перша леді США поділилася враженнями від спілкування з українськими в Словаччині, Румунії та Ужгороді, а також розповіла про свою зустріч з Оленою Зеленською.

«Суть горя в тім, що воно прикриває обличчя. Наче серпанок опустився. Сльози матерів назавжди тримаються на очах, ніби вони ледве стримують свій смуток. Вони тримаються за руки своїх дітей або торкаються їх волосся, наче не можуть витримати втрати фізичного зв’язку. Вони мають сміливі обличчя, але їхні емоції зображені в нахилі їхніх плечей, нервових рухах тіла. Чогось не вистачає – сміху – спільної мови серед жінок», – описує українських матерів перша леді США.

За словами Байден, українські матері в румунських і словацьких школах, які вона відвідала, розповіли їй «про жахи від бомб, які кожної ночі падали довкола, коли вони намагалися знайти притулок під час просування на захід». «Багатьом доводилося цілими днями жити без їжі та сонячного світла, ховаючись у підвалах під землею», - додала вона.

Байден розповіла, як перша леді України залишила укриття, де перебувають її діти, щоб зустрітися з нею та «попросити допомоги для народу своєї країни». Зеленська розповіла Байден про ґвалтування жінок та дітей і зазначила, як багато дітей бачили, як стріляють по людях і як спалюють їхні будинки.

«Вона не просила про їжу, одяг чи зброю. Вона просила допомогти в наданні психологічної допомоги всім, хто потерпає від наслідків безглуздої та жорстокої війни володимира путіна», - зазначила Байден.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.