Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЕвакуацію з «Азовсталі» почнуть з важкопоранених – Верещук

Ведуться перемовини за посередництва Туреччини

Віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук повідомила, що евакуація з «Азовсталі» почнеться з порятунку важкопоранених військовослужбовців і відбуватиметься в кілька етапів. Її слова цитує Мінреінтеграції.

Верещук розповіла, що 12 травня представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста зустрічалися в рф для узгодження цього етапу спецоперації з евакуації з «Азовсталі».

«Ми почали новий раунд перемовин навколо дорожньої мапи спецоперації. Починаємо з важкопоранених. Є Червоний Хрест, вони сьогодні зустрічаються з росіянами. Провели з ними, а також із ООН, перемовини й дали їм мандат. Ми хочемо, щоб був підписаний документ: як саме відбуватиметься евакуація з «Азовсталі», готуємося до підписання», – пояснила Верещук.

Віцепрем’єр-міністерка додала, що на «Азовсталі» наразі перебувають не лише бійці батальйону «Азов». Там також є й солдати та офіцери ЗСУ, Національної поліції, прикордонники. І всі потребують порятунку.

Також Верещук поділилася, що посередником у поточному раунді перемовин погодилася виступити Туреччина.

Раніше Верещук казала, що Україна веде переговори з рф про евакуацію 38 важкопоранених із заводу «Азовсталь» у Маріуполі. Після цього відбуватимуться перемовини про порятунок інших.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.