Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини «Нова українська хвиля». У Києві та Львові проведуть кінофестиваль сучасних фільмів

«Стоп-Земля», «Погані дороги» й більше

«Планета Кіно» та Gogol.Media проведуть кінофестиваль «Нова українська хвиля». У програмі фестивалю – фільми, зняті з 2014 року, що створили культурний феномен «нової української хвилі» в кіно.

Фестиваль складатиметься з двох секцій. Перша – «Кіно наших днів», яка присвячена соціальному кіно. У межах цієї секції покажуть соціальну драму «Плем’я» (2014 рік), ліричну комедію «Мої думки тихі» (2020 рік), соціальну комедію «Герой мого часу» (2018 рік) і підліткову драму «Стоп-Земля» (2021 рік).

Друга секція – «Люди війни». Вона присвячена розкриттю війни між Росією й Україною, починаючи з окупації Криму у 2014 році та завершуючи проєкцією перемоги України у війні. У програмі секції чотири драми: «Черкаси» (2019 рік), «Додому» (2019 рік), «Погані дороги» (2020 рік), «Атлантида» (2019 рік).

Після показу кожного фільму відбуватиметься обговорення стрічки у форматі офлайн-подкасту. У ньому візьмуть участь режисери Мирослав Слабошпицький («Плем’я»), Антоніо Лукіч («Мої думки тихі»), Валентин Васянович («Атлантида»), Наріман Алієв («Додому»), акторка Марія Федорченко («Стоп-Земля»), актори Дмитро Сова («Черкаси») і Євген Ламах («Черкаси») та багато інших.

«По-перше, завдання нашого фестивалю – показати динаміку розвитку українського кіно за останні 8 років. Розповісти про те, як воно змінювалося, шукало форму та голос. А по-друге, показати, що наше кіно круте та варте уваги. Тому що воно розповідає історії про нас. Воно підіймає актуальні теми, смішить, надихає та змушує задуматися», – поділився Микита Рибаков, співзасновник Gogol.Media та подкасту «Вуса Гоголя».

«Нова українська хвиля» відбудеться в кінотеатрах «Планета Кіно» у Львові та Києві, покази триватимуть з 19 по 22 та з 26 по 29 травня. Кіносеанси розпочинатимуться о 18:00, щоб у глядачів була можливість доїхати додому до комендантської години.

Програма фестивалю та квитки доступні за посиланням.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.