Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Сальвадорі жінку засудили до 30 років ув’язнення після викидня

Її звинуватили в умисному вбивстві за обтяжувальних обставин

У Сальвадорі жінку засудили до 30 років ув’язнення через викидень, що стався в неї. Про це пише The Guardian.

Справа почалася 2 роки тому. Тоді жінка, ідентифікована як «Есме», потрапила до лікарні після викидня. Одразу після цього її заарештували, у результаті суд назвав її винною в умисному вбивстві за обтяжувальних обставин. Есме оголосили вирок із позбавленням волі до 30 років.

«Ми неодноразово спостерігали по всій Латинській Америці, що під час криміналізації абортів жінок змушують доводити, що викидень чи смерть плода спричинені патологією, а не нелегальним перериванням вагітності. Коли жінки не мають доказів або їм просто не вірять, то їм загрожує ув'язнення», – пояснила міжнародна юристка з прав людини Паула Авіла-Гіллен.

Президентка Громадянської групи з декриміналізації абортів Морена Еррера назвала вирок «важким ударом» і закликала розглядати викидні як проблему громадського здоров’я, а не злочин. «Ми будемо продовжувати боротися за те, щоб усі жінки, яких несправедливо засудили через ці обставини, повернули свою свободу й мали можливість перебудувати своє життя», – сказала вона.

Як зазначає The Guardian, у Сальвадорі діє один із найсуворіших у світі законів про аборти. На відміну від багатьох інших латиноамериканських країн, Сальвадор не дозволяє аборти в разі зґвалтування й інцесту, а також у ситуації загрози життю матері чи дитині.

За даними правозахисників, за останні два десятиліття понад 180 жінок були ув’язнені за вбивство через аборт після невідкладної акушерської допомоги.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.