Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОкупанти планують запустити навчання в 4 школах Маріуполя – Андрющенко

У школах викладатимуть 3 предмети

У травні російські окупанти планують запустити навчальний процес в 4 школах Маріуполя. Про це повідомив радник міського голови міста Петро Андрющенко.

Він зазначив, що окупанти влаштували «організаційно-методичне» зібрання вчителів, яких примушують до співпраці в освітньому процесі. Раніше про це розповіла омбудсменка Людмила Денісова.

«Глобального вибору освітянам уже не залишають, прямо та непрямо погрожують «негативними» наслідками від фільтраційних таборів до обмеження «гуманітарної» допомоги», – заявив Андрющенко.

Радник мера додав, що з вересня система освіти в Маріуполі може повністю перейти на «російські стандарти та програми». У межах «адаптації» маріупольців до переходу на російські програми в школах будуть викладати всього три предмети: російська мова/література, історія росії та математика.

«Важливе зауваження – математика не для підвищення рівня, а теж як процес знищення української мови. Виявилося, що маріупольські діти не розуміють математичні терміни російською, тому саме для адаптації в навчанні будуть викладати математику», – поділився Андрющенко.

Фото: Rui Caria

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.