Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЗа роботу в Маріуполі. Українські журналісти отримали міжнародну премію імені Джеймса Найта

За надання доказів руйнувань і людських страждань у місті

Відеопродюсерка Василіса Степаненко та фотожурналісти Мстислав Чернов і Євген Малолєтка отримали міжнародну журналістську премії імені Джеймса Найта (Knight International Journalism Awards). Про це пише Chytomo з посиланням на Міжнародний центр журналістів (ICFJ).

Повідомляють, що журналісти працювали в Маріуполі протягом 20 днів під час облоги міста. Як зазначили на сайті, володарі премії надали яскраві та тривожні візуальні докази руйнувань і людських страждань, які «намагався заперечувати кремль».

«Три українські журналісти терпіли російські бомби, непостійний інтернет і мізерні запаси їжі, щоб донести до світу яскраві образи облоги росією Маріуполя: від поспіхом виритих братських могил до вагітної жінки, яку винесли з пологового будинку після вибуху», – ідеться на сайті премії.

Також премія відзначила роботу репортерки з Афганістану Аніси Шахід, яка висвітлювала проблеми в боротьбі уряду з пандемією, журналіста Карлоса Даду, який викривав корупцію в Сальвадорі. Окрім них, премію отримав виконавчий директор Bellingcat Христо Грозєв за розвінчування російських фейків.

«Ці журналісти розповіли історії, про які світ ніколи не дізнався, про жахи в Маріуполі, замахи на життя російських опонентів, корупцію в Сальвадорі, порушення прав людини в Афганістані тощо. Вони ризикують своїм життям, щоб боротися з пропагандою та дезінформацією, яку поширюють небезпечні, могутні люди», – сказала президентка ICFJ Шарон Мошаві.

Фото: Facebook/Vasilisa Stepanenko

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.