Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЧерез війну в Україні допомоги потребують 5 мільйонів дітей – UNICEF

Щодня в Україні гине двоє дітей і четверо отримують поранення

Через війну в Україні 5,2 мільйона дітей потребують гуманітарної допомоги. Про це йдеться у звіті UNICEF.

Повідомляють, що майже 100 днів війни призвели до руйнівних наслідків для дітей у таких масштабах і темпах, яких не було від часів Другої світової війни.

Три мільйони дітей в Україні та понад 2,2 мільйона дітей у країнах, які приймають переселенців, наразі потребують гуманітарної допомоги. Майже двоє з трьох дітей були переміщені в результаті бойових дій.

Згідно з даними Управлінням Верховного комісара ООН з прав людини, щодня в Україні гине двоє дітей і четверо отримують поранення здебільшого внаслідок нападів із використанням вибухової зброї в населених пунктах. Цивільна інфраструктура, від якої залежать діти, і надалі зазнає пошкоджень чи руйнувань.

«1 червня – Міжнародний день захисту дітей в Україні та в усьому регіоні. Замість того, щоб святкувати цю подію, ми невпинно наближаємося до 3 червня – 100-го дня війни, яка зруйнувала життя мільйонів дітей. Без термінового припинення вогню та досягнення миру шляхом переговорів діти продовжуватимуть страждати, а наслідки війни позначаться на вразливих дітях у всьому світі», – зазначила виконавча директорка UNICEF Кетрін Рассел.

У UNICEF наголосили, що війна викликала гостру кризу у сфері захисту дітей. Діти, які рятуються від насильства, наражаються на значний ризик бути розлученими з сім’єю, зазнати насилля, жорстокого поводження, сексуальної експлуатації та торгівлі людьми. Більшість із них пережили надзвичайно травматичні події.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.