Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУмови утримання захисників потребують поліпшення – дружина командира «Азову»

Усі бійці чекають на обмін

Дружина командира полку «Азов» Дениса Прокопенка Катерина розповіла про умови утримання, у яких перебувають захисники Маріуполя. Відомо, що СІЗО переповнене, а харчування потребує поліпшення. Про це Катерина Прокопенко розповіла в інтерв’ю «Українській правді».

Бійців «Азову» утримують у переповненому слідчому ізоляторі, на всіх евакуйованих не вистачає води і їжі. Деяким захисникам удалося зв’язатися з близькими. Вони повідомили, що умови утримання задовільні й усі очікують на обмін.

«Я намагаюся зі своїм колективом, з Асоціацією сімей «Азовсталі» спілкуватися з Червоним Хрестом, з іншими організаціями, щоб вони поліпшили наявні там умови. Ми знаємо, що саме СІЗО переповнено і, звичайно, деяких ресурсів, можливо, не вистачає. Знову ж таки їжа, вода – воно все потребує поліпшення», – розповіла Катерина.

Водночас неможливо подивитися, у яких насправді умовах утримуються захисники Маріуполя. Немає ні звіту, ні фото- чи відеофіксації про умови утримання від третьої сторони, тобто міжнародних організацій.

«З огляду на ці відеоматеріали ми можемо зрозуміти, що там присутня лише російська сторона. А нам потрібна якраз третя незалежна сторона, яка покаже справжні умови», – наголосила дружина командира «Азову».

Президент України Володимир Зеленський заявив, що у російському полоні перебувають понад 2,5 тисячі захисників «Азовсталі». Як зауважив Зеленський, окупантам невигідно вдаватися до тортур щодо бійців з «Азовсталі», оскільки вони стали «публічними полоненими».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.