Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїнці мають робити все, щоб увага світу до війни не падала – Зеленський

Президент закликав підтримувати увагу світової спільноти

Президент України Володимир Зеленський закликав кожного українця робити все можливе, щоб світ продовжував слідкувати за подіями в Україні. Про це він сказав у відеозверненні з підсумками 103 дня війни проти російських окупантів.

«Тримати увагу на одній темі протягом довгого часу дуже складно. Щоб не зменшувалась увага до України, до нашої боротьби за свободу, кожен і кожна мають продовжувати говорити про те, що відбувається. Поширюйте, будь ласка, інформацію. Підтримуйте наші потреби», – закликав Зеленський.

Президент також привітав журналістів із професійним святом, яке відзначали 6 червня. Він зауважив, що його заклик передусім стосується журналістів. Зеленський побажав їм не замикатися на внутрішньому українському контексті. «Що більше буде сказано про Україну у світі, то швидше ми зможемо закінчити війну та звільнити нашу землю», – наголосив він.

Того ж дня президент поспілкувався з журналістами. Відповідаючи на запитання про мирний план, який нібито обговорюють США, ЄС і Велика Британія, Зеленський заявив, що Україну намагаються підштовхнути до невигідного результату припинення війни з росією.

«Жодних переговорів про якісь плани в мене немає, такі переговори сьогодні на рівні нуля знаходяться. Звісно, усім хочеться максимально нас трішечки штовхати до якогось результату, точно не бажаного для нас, бо нас не питають поки що, а вигідного для тих чи тих сторін, які мають свої інтереси. Знову ж таки, різні – як фінансові, так і політичні», – сказав Зеленський.

Він наголосив, що пов’язана з війною втома у світовій спільноті наростає й «люди хочуть якогось результату для себе, а нам із вами потрібен результат для нас».

Фото: instagram/zelenskiy_official

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.