Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЄвропарламент рекомендуватиме ЄС надати Україні статус кандидата

Та забезпечити моніторинг застосування санкцій

Європейський парламент рекомендуватиме лідерам країн Європейського Союзу надати Україні статус кандидата на саміті 23–24 червня. Як повідомляє «Укрінформ», про це під час пленарного засідання Європейського парламенту в Страсбурзі заявив голова Комітету ЄП із закордонних справ Девід Макалістер.

Макалістер виклав вісім пунктів рекомендацій Європейського парламенту для учасників саміту ЄС. Усі вони так чи так пов’язані з подіями в Україні, три з них прямо стосуються її інтересів.

«Ми рекомендуємо надати Україні зброю й усе обладнання відповідно до потреб, що були висловлені українською владою, і надати країні статус країни-кандидата як чіткий політичний сигнал солідарності з мужнім народом України… Ми рекомендуємо також забезпечити широкий моніторинг застосування санкцій ЄС, щоб зміцнити спроможність Європейської комісії з імплементації обмежувальних заходів», – заявив голова Комітету Європейського парламенту із закордонних справ.

Він зауважив, що сьогодні весь світ проходить через період нового геополітичного самовизначення. Проблеми, що виникли внаслідок агресивної війни росії проти України, виходять за межі трагічної ситуації, оскільки перед викликом постала вся Європа.

Макалістер додав, що агресія росії проти України показала, що Європейський Союз має бути терміново забезпечений засобами й інструментами для належної відповіді на глобальне стратегічне суперництво та на складні загрози у сфері безпеки.

Спільна доповідь Комітету із закордонних справ і підкомітету з безпеки й оборони Європейського парламенту винесуть на голосування під час пленарного засідання ЄП у Страсбурзі 8 червня.

Фото: Etsy

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.