Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМЗС Британії відмовило 13-річній українці у видачі візи. Дівчинку відправили до України

Британська депутатка Тюліп Сіддік звернула увагу на проблему

Міністерство закордонних справ Великої Британії відмовило 13-річній дівчинці з України у видачі візи. Через це дитині довелося повернутися до рідного міста, яке заблоковане російськими військовими. Про це повідомила депутатка британського парламенту Тюліп Сіддік.

Сіддік розповіла історію української дівчинки на парламентській сесії питань до прем’єр-міністра Бориса Джонсона. За її словами, 13-річна українка і її 18-річна сестра були змушені кілька тижнів жити в небезпечному тимчасовому житлі в Чорногорії, поки чекали відповіді щодо видачі візи. Зрештою 13-річній дівчинці відмовили, бо вона подорожує без батьків, хоч і має повнолітню сестру.

«18-річна сестра знаходиться в Лондоні, а 13-річну сестру відправили назад у її рідне місто під облогою. Чи можете прем’єр-міністр сказати мені, чи вважає він правильним відправляти дітей назад у зону бойових дій?» – запитала Джонсона Сіддік, поки в залі було чутно несхвальні вигуки.

Після цього Джонсон заявив, що розуміє невдоволення депутатки та висловив сподівання, що МЗС Британії займеться розслідуванням цього випадку. Голова уряду додав, що Британія вже схвалила для українців 120 тисяч віз.

Фото: Fotoreserg

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.