Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУперше жінка очолить Європейську федерацію журналістів

На посаду обрали Маю Север із Хорватії

Хорватська журналістка Мая Север стала першою жінкою на посаді президентки Європейської федерації журналістів, що існує з 1994 року. Як пише ZMINA, про це повідомили на сайті ЄФЖ.

Більшість делегатів конгресу обрали Север головою організації на наступні три роки. Вона розпочала професійну кар’єру як військова репортерка хорватської громадської телерадіокомпанії HRT. Нині вона є президенткою Хорватської профспілки журналістів і медіапрофесіоналів. Север – лауреатка премії «Гордість Хорватії» за гуманітарну діяльність у 2020 році, а торік отримала нагороду за вагомий внесок у дотримання гендерної рівності та соціальної справедливості в Хорватії.

«Я вважаю, що ми всі тут зі щирим бажанням боротися за незалежну сильну та якісну журналістику, боротися за трудові та соціальні права журналістів, розширювати можливості журналісток та боротися за журналістику як суспільне благо. І я вірю, що ви обрали мене для цього, за що я вдячна», – сказала Мая Север після результатів голосування.

Congrats to Maja Sever, our new president! Follow this link to meet her and discover more on #EFJIzmir22 ?...

Posted by European Federation of Journalists - EFJ on Tuesday, June 14, 2022

Север змінила на посту данського журналіста Могенса Бліхера Б’єррегорда, який очолював організацію три терміни поспіль. Також під час конгресу члени ЄФЖ ухвалили резолюцію щодо відповідальності російських журналістів за розпалювання війни. Проєкт документу подала Національна спілка журналістів України.

Колеги з федерації привітали рішення ЄС застосувати персональні санкції до російських ЗМІ, які поширюють пропаганду, однак зауважили, що кількість відповідальних за розпалювання війни є набагато ширшою. Виконавчий комітет також має звернутися до Європейської комісії з проханням внести до санкційного переліку безпосередніх фінансових партнерів російських медіа.

Фото: facebook/Maja Sever

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.