Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДжо Байден підписав розпорядження проти дискримінації трансспільноти

Документ стосується конверсійної терапії та прав ЛГБТ-спільноти

Джо Байден підписав указ, спрямований на подолання дискримінації трансгендерної молоді й обмеження фінансування так званої «конверсійної терапії». Про це пише The Guardian.

Згідно з розпорядженням, федеральні департаменти охорони здоров’я й освіти мають розширити доступ до медичної допомоги для транслюдей і знайти нові способи протидії законопроєктів, ухвалених консервативними законодавцями, що обмежуть лікування для трансгендерної молоді.

Також за документом федеральні агентства мають переконатися, що програми, які фінансуються з федерального бюджету, не пропонують конверсійну терапію. Дослідження організації Trevor Project показало, що в США на конверсійну терапію щорічно витрачається близько 650 мільйонів доларів.

Заходи також включають заохочення влаштування дітей ЛГБТК+ до прийомних сімей, які підтримують їхню сексуальну орієнтацію, і створення нової робочої групи щодо ЛГБТК+ людей без житла.

Білий дім повідомив, що за останній рік у різних штатах внесли понад 300 «анти-ЛГБТ» законів, посилаючись на законопроєкти, які забороняють обговорення гендерної ідентичності в класі, блокують доступ до медичних послуг та обмежують заняття спортом.

«Президент Байден вважає, що ніхто не повинен стикатися з дискримінацією через те, хто він є або кого любить. Відтоді, як президент Байден вступив на посаду, він відстоював права ЛГБТК+ американців і людей по всьому світу, прискорюючи рух до повної рівності», – ідеться в заяві Білого дому.

Нещодавно Байден заявив про те, що зростання ненависті та насильства в бік ЛГБТК+ спільноти. Зокрема, цього місяця поліція Айдахо заарештувала 31 члена угруповання, яке планувало влаштувати заворушення на прайді.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.