Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Маріуполі пацієнти помирають через нестачу інсуліну

Деяким хворим на діабет ампутують кінцівки

У тимчасово окупованому Маріуполі через брак інсуліну помирають пацієнти. Про це повідомили на сайті «0629» із посиланням на свідчення маріупольців.

На тлі санкцій проти росії Федеральна антимонопольна служба узгодила зростання граничних цін на низку позицій інсулінів від 5,5% до 28% уперше за кілька років. Ідеться й про російські, і про імпортні препарати.

«Увесь інсулін, який зараз є в аптеках на території ОРДЛО, завозиться із росії. З урахуванням складної логістики та воєнних дій зростання цін на інсуліни в Донецьку ще вище, ніж на території росії – більше, ніж на половину», – зазначили журналісти.

Як повідомили маріупольці, часто люди помирають через нестачу інсуліну. Також у міській раді Маріуполя мають інформацію про збільшення кількості ампутації через розвиток гангрени в пацієнтів на тлі інсулінодефіциту. За словами радника мера міста Петра Андрющенка, медичний колапс і відсутність інсуліну ставить під загрозу життя щонайменше тисячі хворих на цукровий діабет.

Повідомляють, що Червоний Хрест, який мав би допомогти в цій ситуації мирним мешканцям, привозить необхідні медичні препарати лише на територію, контрольовану Україною.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.