Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПрезидент Польщі підписав поправки до закону про переселенців з України. Що змінилося

Фінансова допомога та створення українських дитсадків

Президент Польщі Анджей Дуда підписав поправки до закону про переселенців з України. Про це повідомляє Українська служба Польського радіо.

Документ запроваджує перший пакет системних рішень для допомоги українським переселенцям в адаптації в Польщі. Тепер не обов’язково в’їжджати на територію Польщі безпосередньо з території України, щоб на особу поширювалися положення закону. Окрім цього, головний комендант Прикордонної служби Польщі матиме доступ до всіх необхідних баз даних щодо громадян України, які отримали PESEL.

Поправки до закону запроваджують системні рішення щодо, зокрема, більшої гнучкості польського ринку праці, збільшення можливості використання курсів польської мови, а також створення дитячих садків для дітей з України.

Поправки також містять рішення, спрямовані на усунення випадків отримання фінансової допомоги українцями, які покинули територію Польщі. Також вводять правило, згідно з яким заяву на грошову допомогу (40 злотих на проживання та харчування) потрібно подавати протягом одного місяця з останнього дня періоду, на який подається заява.

Поправки набувають чинності наступного дня після публікації.

Фото: Wikimedia

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.