Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ США люди видаляють застосунки про здоров’я, щоб приховати свої аборти

Також дані можуть отримати через пошукові запити й лікарів

У США люди почали видаляти свої пошукові запити та застосунки для відстеження менструального циклу через те, що влада може дізнатися про аборт. Про це йдеться в матеріалі The Verge.

«Люди, які бажають зробити аборт у деяких штатах, тепер можуть опинитися під загрозою судового розслідування, і багато захисників конфіденційності попереджають, що історія пошуку, медичні записи чи інші дані можуть бути використані проти них у суді. У деяких справах це вже траплялося», – ідеться в матеріалі.

Журналісти зазначили, що багато застосунків про здоров’я мають недостатній захист конфіденційності, тому власники компаній мають вибір, що робити з даними користувачів. Загалом це стосується застосунків для відстеження менструального циклу, які теоретично можна використовувати, щоб перевірити, чи була людина вагітна.

Водночас у виданні додали, що дані із застосунків для здоров’я поки не були основною частиною стратегії судового розслідування. Один із найпоширеніших способів дізнатися інформацію в подібних справах – це звернутися до лікаря людини.

Щодо Google, для початку розслідування достатньо ухвалення суду, щоб отримати всю історію пошуку людини. Запитів недостатньо, щоб довести провину, але це створює ризик відповідальності для тих, хто, імовірно, хоче зробити аборт у штатах, де це заборонено. У таких випадках краще скористатися пошуковою системою, що піклується про конфіденційність.

Навіть ті застосунки, які нібито не подають дані користувачів, мають правила у своїй політиці конфіденційності, згідно з якими вони будуть ділитися даними з правоохоронними органами у відповідь на повістки в суд або ордери на арешт. Й експерти вважають, що такі дані можуть бути використані проти людей у майбутньому.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.