Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниРідні захисників «Азовсталі» звернулися до Червоного Хреста, щоб зв’язатися з полоненими

Майже півтора місяця рідні не знають про стан полонених

Дружини та рідні українських захисників «Азовсталі» попросили допомоги в Міжнародного комітету Червоного Хреста, щоб зв’язатися з полоненими. Як повідомляє Zmina, про це вони заявили на брифінгу.

Невдовзі після того, як захисників вивезли із заводу «Азовсталь», у Червоному Хресті розповідали, що реєструють усіх, зокрема поранених, щоб допомагати їм підтримувати зв’язок з рідними. Представники збирали імена, дати народження й інформацію про найближчих родичів. Однак за майже півтора місяця рідні захисників не мають зв’язку з ними й, відповідно, інформації, де та в яких умовах перебувають полонені.

Дружини захисників наголосили, що візити представника Червоного Хреста до полонених двічі на тиждень були однією з умов вивезення з «Азовсталі».

«Їм це пообіцяли. На цих умовах вони залишили «Азовсталь». Ми цього не маємо. Червоний Хрест нікому не передзвонив. Виникає питання: чи справді залучений тут Червоний Хрест і чи справді він стежить за дотриманням Женевської конвенції? Ситуація, яка сталася із захисниками «Азовсталі», є нестандартною, ми всі це розуміємо. І ми знаємо, що невирішуваних питань у світі немає. Ми закликаємо Червоний Хрест знайти це нестандартне рішення й врешті-решт потрапити на територію перебування наших бійців», – сказала дружина командира полку «Азов» Катерина Прокопенко.

Окрім цього, учасниці брифінгу попросили журналістів українських і світових медіа не забувати про полонених.

Фото: Matteo Nardone

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.