Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниООН організує групу з розслідування сексуальних злочинів російських окупантів

Ворог використовує зґвалтування як зброю війни в Україні

Організація Об'єднаних Націй створить команду експертів для допомоги Україні в розслідуванні сексуального насилля з боку російських військових. Про це повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

Спеціальна представниця Генерального секретаря ООН з питань сексуального насильства в умовах конфліктів Праміла Паттен заявила, що ООН організує групу експертів для роботи в Україні. Фахівці ООН допомагатимуть прокурорам і слідчим, співпрацюватимуть з українцями.

За словами генпрокурорки, українські правоохоронні органи розслідують сексуальні злочини росіян у Донецькій, Запорізькій, Київській, Луганській, Харківській, Херсонській і Чернігівській областях. «Наразі російські війська в Україні використовують зґвалтування як зброю війни. Ми документуємо й розслідуємо такі воєнні злочини», – стверджує Венедіктова.

Вона додала, що наразі більшість потерпілих від сексуального насильства від росіян поки не звертаються до правоохоронців через страх і стрес. Генпрокурорка зауважила, що ситуацію може змінити лише створення безпечних умов для постраждалих.

Венедіктова також заявила про розроблення «Стратегії щодо всебічного захисту жертв сексуального насильства в контексті збройного конфлікту». Документ має забезпечити реабілітацію постраждалих, запобігти повторній віктимізації й розробити ефективний механізм реагування на кожен випадок.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.