Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниБільше 500 жінок подали до суду на Uber у справі про сексуальне насильство

Пасажирки зазнали нападів з боку водіїв

550 жінок подали до суду на Uber в США через звинувачення у нападах з боку водіїв компанії. Про це пише BBC.

Справу подали до Верховного суду округу Сан-Франциско. У ній вказують, що пасажирки «були викрадені, піддані сексуальному насильству, сексуальним побоям, зґвалтуванням, незаконному ув’язненню, переслідуванню, домаганням або іншим нападам з боку водіїв Uber».

«Немає нічого важливішого за безпеку, тому Uber розробив нові функції безпеки, встановив політику, орієнтовану на постраждалих, і став більш прозорим щодо серйозних інцидентів. Хоча ми не можемо коментувати незавершені судові процеси, ми продовжуватимемо підтримувати безпеку як основу нашої роботи», – сказали представники Uber.

У скарзі, поданій адвокатами, вказано, що випадки сексуального насильства мали місце в кількох штатах. Там додали, що ще щонайменше 150 потенційних справ «активно розслідуються».

У позові стверджується, що ще в 2014 році Uber стало відомо про те, що водії сексуально домагаються і ґвалтують пасажирок. Але там наголосили, що компанія надала пріоритет «розширенню, а не безпеці клієнтів».

«Уся бізнес-модель Uber базується на забезпеченні людей безпечною поїздкою додому, але безпека пасажирів ніколи не була їхньою турботою – розширення відбувалося за рахунок безпеки їхніх пасажирів», – сказав Адам Слейтер, один із адвокатів.

Минулого місяця Uber опублікував свій другий звіт про безпеку в США, який показав, що у 2020 році в компанії зафіксували 998 випадків сексуального насильства, включаючи 141 звіт про зґвалтування.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.