Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Таїланді можуть дозволити хімічну кастрацію сексуальних злочинців

Активісти вважають такий вид покарання суперечливим

Таїланд має намір дозволити хімічну кастрацію як покарання для педофілів, ґвалтівників й інших сексуальних злочинців. Про це пише Vice.

Відповідно до законопроєкту, ухваленого Сенатом Таїланду, сексуальні злочинці будуть отримувати ін’єкції, які тимчасово знижуватимуть рівень тестостерону й статевий потяг. Влада сподівається, що ця процедура допоможе зупинити їх від подальших злочинів. Законопроєкт очікує повторного підтвердження нижньою палатою й офіційно стане законом, коли його опублікують у Королівській газеті.

Згідно з документом, ліки призначатимуть лише за згодою сексуального злочинця й після схвалення двома експертами: психіатром і лікарем внутрішніх хвороб. Порушники також матимуть носити електронні браслети й перебувати під наглядом протягом 10 років.

Хімічна кастрація використовується в окремих країнах, включаючи Польщу, Південну Корею, Австралію, Велику Британію й деякі штати США, як спосіб запобігти сексуальним злочинцям знову вчинити сексуальні злочини. Однак ця практика залишається дуже суперечливою, і багато хто стверджує, що вона є порушенням прав людини й не усуває першопричину сексуального насильства.

Директор фонду «Прогресивний рух жінок і чоловіків» Джадед Чоувілай описав сексуальні злочини як «велику проблему в Таїланді». Він зазначив, що владі необхідно боротися з сексуальним насильством на глибшому рівні, включаючи вирішення поширеної культури віктімблеймінгу й проблеми нормалізації сексуального насильства.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.