Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЖінок братимуть на військовий облік лише за їхньою згодою – Генштаб

У країні немає «гострої необхідності» в збільшенні кількості жінок на обліку

Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що жінок братимуть на військовий облік лише за їхньою згодою. Про це йдеться в заяві, яку опублікували у Facebook.

Генштаб опрацював пропозиції щодо внесення змін до Переліку спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінок беруть на військовий облік.

Наказ передбачає, що з 1 жовтня 2022 року жінок, які мають відповідні спеціальності та/або професії, братимуть на військовий облік військовозобов’язаних.

Водночас проведення загальної мобілізації під час війни з рф засвідчило, що на військову службу до Збройних сил України й інших військових формувань призвані близько 1% жінок від загальної кількості мобілізованих.

«Тож досвід розгортання військових частин Збройних сил України й інших військових формувань до повних штатів воєнного часу доводить, що в державі на сьогодні немає гострої необхідності суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку», – зазначили в генштабі.

Через це генштаб ЗСУ опрацював пропозиції щодо взяття жінок на військовий облік військовозобов’язаних лише за їхньою згодою.

Також пропонують розпочати проведення заходів із включення жінок до військового обліку не раніше ніж за місяць після завершення «особливого періоду» в державі. Особливий період діє в Україні з березня 2014 року, коли оголосили першу хвилю часткової мобілізації через російську агресію.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.