Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ українській армії служать більше 40 тисяч жінок – Зеленська

Перша леді дала інтерв’ю корейським ЗМІ

У лавах української армії служать 42 тисячі жінок. Тисяча з них перебувають на командирських посадах. Про це розповіла Олена Зеленська в інтерв’ю ЗМІ Республіки Корея.

Зеленська розповіла журналістам про останні обстріли українських міст, наші втрати й закликала не забувати про війну в Україні й допомагати в протидії агресії рф. Перша леді зазначила, що людська байдужість травмує, а завдання ЗМІ не допустити цього будь-якою ціною.

«Українські жінки – це не тільки постраждалі від цієї війни. Це люди, які на рівні з чоловіками воюють на всіх фронтах. У нашій армії зараз уже 42 тисячі жінок, а на початок війни було 37 тисяч. Ви бачите, що кількість жінок, які хочуть захищати Україну, зростає. Це патріотичний дух, який не можна зламати», – розповіла перша леді.

За словами Зеленської, тисяча жінок займають командирські посади. Також вона нагадала, що жінки становлять половину українських медиків і підприємців. Перша леді зауважила, що веде роботу з іноземними колегами, щоб забезпечити спокійне перебування українців за кордоном.

«Під час війни жінки взяли на себе величезну відповідальність за родини й дітей. 6 мільйонів вимушених переселенців виїхали за кордон, здебільшого це жінки й діти. Саме ці жінки рятували своїх дітей, і зараз ми маємо їм допомогти всіма силами, щоб вони в місцях тимчасово перебування почувалися достойно, комфортно, щоб вони могли там спокійно жити до того моменту, коли в Україні стане безпечно й вони змогли повернутися», – поділилася Зеленська.

Фото: АрміяInform

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.