Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ США лікарка отримує погрози після того, як зробила аборт 10-річній дівчинці

Лікарка допомогла дівчинці, яка пережила зґвалтування

У США лікарка Кейтлін Бернард зробила аборт 10-річній дівчинці, яка пережила зґвалтування, і повідомила, що отримує погрози. Про це пише Vice.

Постраждалій дівчинці довелося їхати з Огайо до Індіани, щоб зробити аборт, оскільки в її рідному штаті заборонені аборти вже на шостому тижні вагітності, без винятків у випадках зґвалтування чи інцесту. Поліція вже затримала чоловіка, який зізнався у злочині щодо 10-річної.

Як повідомила докторка Бернард, ще з 2020 року вона отримує погрози про викрадення її дочки. Через це вона на деякий час переставала працювати в клініці для проведення абортів. Ім’я Бернард також значилося серед групи лікарів під назвою «Місцева загроза аборту» на вебсайті, яким керує група проти абортів Right to Life Michiana.

Лікарка розповіла, що спеціалісти, які роблять аборти, часто отримують погрози. «Це відомий ризик. Я знала про це, виходячи на роботу, я знала, що так буде в такому штаті, як Індіана, і я однаково вирішила це зробити. Але я продовжуватиму місію, заради якої прийшла сюди», – поділилася Бернард.

Нагадаємо: наприкінці червня Верховний Суд США скасував 50-річну постанову рішення «Ро проти Вейда». Через це окремі штати тепер можуть регулювати та забороняти проведення абортів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.