Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниТаліби попросили жінок шукати родичів чоловічої статі, які замінять їх на державних посадах

Натомість досвідчених жінок понижують у посаді

Представники Талібану попросили жінок, які займають державні посади, прислати родича чоловічої статі, який замінить їх на роботі. Про це пише The Guardian.

Жінки повідомили про отримання дзвінків від чиновників Талібану з проханням порекомендувати родичів чоловічої статі на їхнє місце. Видання розповідає історію 37-річної жительки Афганістану, якій зателефонували з відділу кадрів міністерства фінансів, де вона працювала понад десять років. Жінку попросили представити родича чоловічої статі, щоб її могли звільнити з роботи.

«Як я можу так легко порадити когось іншого? Це важка і технічна посада, для якої я навчалася, я маю багаторічний досвід роботи. І навіть якби він згодом зміг виконувати ту саму роботу, що сталося б зі мною? З моменту приходу до влади таліби понизили мене в посаді та зменшили мою зарплату. Я навіть не можу дозволити собі платити за навчання свого сина», – поділилася жінка.

Жінка наголосила, що не приймає подібні порядки та протестуватиме проти Талібану. «Ми не приймаємо їхній наказ і спробуємо змусити змінити його. Ми створили групу із співробітниць міністерства. Наразі ми ведемо переговори та будемо протестувати, якщо нас не почують», – додала вона, закликавши міжнародну спільноту до підтримки.

У травні виконавча директорка ООН-Жінки Сіма Самі Бахус попередила, що подібні дії Талібану призведуть до негативних наслідків для країни. «Поточні обмеження на працевлаштування жінок, за оцінками, призведуть до миттєвих економічних втрат у розмірі до 1 мільярда доларів – або до 5% ВВП Афганістану. У країні майже повна бідність. Цілому поколінню загрожує відсутність продовольчої безпеки та недоїдання», – наголосила Бахус.

Фото: Anja Niedringhaus

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.