Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Уособлює завзятість України». Олена Зеленська відвідала Білий дім

А також отримала премію, присуджену всім українцям за хоробрість

Перша леді України Олена Зеленська зустрілася з президентом США Джо Байденом і першою леді Джилл Байден у Білому домі. Окрім цього, у Вашингтоні Зеленська отримала премію Human Rights Award, присуджену всьому українському народові.

З 2015 року премія присуджується активістам і дисидентам – представникам поневолених народів, які хоробро відстоюють права людини. Цьогоріч уперше нею відзначили не конкретну особистість, а весь народ України за «мужню боротьбу за свободу й проти агресивної війни Росії».

«Розповіла присутнім на церемонії, як українці проходять через російські фільтраційні табори, як карають тих, хто не погоджується співпрацювати з окупантами. Як наших людей примусово депортують до Росії. Наше вистраждане попередження світу: пам’ятайте, що найтемніше минуле легко повертається. А подекуди воно не зникало, лише прикидається сучасністю», – розповіла перша леді України.

Президент США Джо Байден зазначив, що був радий зустрічі із Зеленською у своїй резиденції. «Перша леді України Олена Зеленська уособлює ту саму завзятість і стійкість, що й країна, з якої вона родом. Для нас із Джилл було честю вітати її сьогодні вдень у Білому домі», – зазначив Байден.

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що завданнями візиту першої леді до США є збільшення американської підтримки для України, додаткова допомога для захисту людей від російського терору та розв’язання гуманітарних потреб.

«Уже відбулися зустрічі і з державним секретарем Ентоні Блінкеном, із Самантою Пауер та іншими впливовими жінками-політиками, що представляють урядові та парламентські структури Америки. Завтра Олена виступатиме в Конгресі – від імені всіх українських матерів, усіх українських жінок, і це буде важливе звернення», – розповів Зеленський.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.