Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниCпікерка Палати представників США закликала визнати росію державою-спонсором тероризму

Інакше це може зробити Конгрес

Спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі закликала державного секретаря Ентоні Блінкена визнати росію державою-спонсором тероризму, інакше це зробить Конгрес. Про це пише «Укрінформ» з посиланням на Politico.

Зазначається, що Конгрес надав держсекретарю США повноваження визнавати іншу країну державою-спонсором тероризму. Однак, деякі законодавці вважають, що вони могли б прийняти закон, щоб зробити визначення без Держдепу, тим самим збільшивши тиск на путіна самостійно.

«Немає жодної юридичної причини, через яку Конгрес не міг би ухвалити закон, який би фактично визнав росію державою-спонсором тероризму. Прийняття Конгресом законодавства є, очевидно, більш складним шляхом, ніж це зробить держсекретар, але це дасть адміністрації Байдена політичне прикриття, яке їй необхідно для ескалації економічного тиску та риторики проти путіна», – сказав помічник конгресмена від Демократичної партії.

Визнання країни державою-спонсором тероризму змушує уряд США обмежити іноземну допомогу, скоротити експорт і продажі оборонних товарів, встановити контроль над експортом товарів подвійного використання тощо.

Перша леді України Олена Зеленська також обговорила з Пелосі злочини росії проти мирних українців під час свого візиту до США. Вона нагадала слова Пелосі, які вона сказала ще навесні після візиту до України: «Якщо росія не у списку держав-спонсорів тероризму, цей список треба викинути».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.