Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ США різко зріс попит на вазектомію після скасування «Ро проти Вейда»

Лікарі повідомляють про підвищену цікавість до процедури

Після того, як Верховний суд США скасував рішення «Ро проти Вейда», суттєво обмеживши право жінок на аборт, у країні збільшився попит на вазектомію. Про це пише VICE News.

Доктор Чарльз Монтейт є медичним директором клініки вазектомії та реверсії A Personal Choice в Північній Кароліні, де аборти легальні. Монтейт розповів VICE, що зазвичай вебсайт клініки відвідують приблизно 400 відвідувачів на день. У день скасування «Ро проти Вейда» сайт відвідали 1300 людей. Він додав, що не призначає пацієнтів довше, ніж на три місяці, але якби зробив, він би мав прийоми до кінця року.

«Зазвичай я виходжу на два-чотири тижні. Тепер у мене заплановані три місяці. Ми побачили різке збільшення дзвінків і запитів через наш вебсайт», – сказав Монтейт.

П’ять медичних працівників також повідомили про стрімкий зріст попиту на вазектомію. Фельдшерка зі штату Алабама сказала, що в її клініці спостерігається «божевільне» зростання кількості прийомів на вазектомію, тоді як лікар-вазектоміст із Техасу сказав, що дзвінки до його клініки подвоїлися. Обидва перебувають у штатах, де введені обмеження на аборт.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.