Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКатування й незаконні затримання. HRW розповіли про злочини окупантів на півдні

Звіт має на меті звернути увагу на звірства окупантів на півдні

Серед злочинів російської окупантів на півдні зафіксовано катування, нелюдське поводження, довільні затримання й незаконні позбавлення волі цивільних. Як пише New York Times, про це йдеться у звіті Human Rights Watch.

«Російські сили перетворили окуповані райони півдня України на вир страху й дикого беззаконня… Катування, нелюдське поводження, а також довільні затримання й незаконне позбавлення волі цивільних осіб входять до очевидних військових злочинів, які ми задокументували», – повідомила старша дослідниця Human Rights Watch щодо України Юлія Горбунова.

Звірства, скоєні російськими військами на Київщині, уже викликали шок в усьому світі. Через звіт Human Rights Watch також прагне звернути увагу на події на півдні, де російські окупанти жорстко контролюють доступ до інформації.

HRW поговорила з 71 людиною в Херсонській і Запорізькій областях. Вони описали 42 випадки, коли російські війська викрадали цивільних і залишали їх без зв’язку, більшість із постраждалих катували.

Опитані розповіли, що їх катували або вони були свідками тортур у вигляді побиття, у деяких випадках ударів струмом. Травми включали серйозні опіки, порізи, струс мозку, зламані зуби, зламані кістки, включаючи ребра, і пошкоджені кровоносні судини. У звіті також зафіксовано тортури трьох тероборонців, яких утримували як військовополонених. Зазначається, що двоє з них загинули.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.