Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниТалібан планує заборонити афганським жінкам вступати до університету

Через минулі обмеження дівчат на навчання в школі

В Афганістані заборона Талібану на навчання дівчат у середніх школах передуватиме забороні на їхній вступ до університету. Як пише The Guardian, про це повідомили представник Талібану та працівники університетів.

Повідомляють, що майже за рік після обмеження на навчання в школі дівчата не матимуть документів, необхідних для вступу, або академічної спроможності, щоб розпочати навчання в університеті. Зокрема, без свідоцтва про закінчення середньої школи афганські студенти не можуть складати вступний іспит.

Серед великої кількості абітурієнтів жінки вже перебувають у невигідному становищі, конкуруючи з чоловіками, яким дозволили закінчити школу. Водночас працівники сфери освіти сподіваються, що заборона буде тимчасовою.

У країні працюють таємні школи, більшість яких змушена стягувати плату, щоб покрити свої витрати. Водночас через економічну катастрофу, яка охопила Афганістан, лише деякі сім’ї можуть дозволити приватне навчання.

У разі скасування заборони на вступ жінок, таліби однаково можуть обмежити список предметів, які вивчають жінки. Джерела повідомляють, що влада розглядає можливість обмежити для жінок отримання дипломів у галузі охорони здоров’я й освіти.

«Вони хочуть реструктуризувати університети, щоб упорядкувати навчання дівчат на окремих факультетах. Вони питають: «Чому дівчата повинні вивчати інженерію? Їх обмежать окремими факультетами, медициною, освітою, шаріатом. Я навіть не вірю, що вони будуть настільки прогресивними, щоб дозволити жінкам бути лікарями», – повідомляє джерело, пов’язане з Талібаном.

Фото: Codetoinspire

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.