Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїна запустила кампанію про глобальну продовольчу кризу, яку спричиняє росія

Із платформою з достовірною інформацією для іноземців

МЗС України оголосило про запуск комунікаційної кампанії, щоб розповісти світу про глобальну продовольчу кризу, яку спричиняє росія.

У повідомленні зазначили, що одним із основних завдань, що стоять перед Україною як гарантом світової продовольчої безпеки, є надання доступу до достовірної інформації про причини поглиблення кризи у світі й запобігання спробам росії маніпулювати їжею й життям людей по всьому світу. Тому в межах кампанії запустили платформу, що містить відповіді на найбільш популярні запити іноземців про Україну в цьому контексті. Серед них:

  • скільки людей у світі можна було прогодувати завдяки продовольчому експорту з України до початку повномасштабного вторгнення?
  • якій кількості людей у світі війна росії проти України загрожує голодом або суттєвим зниженням якості харчування?
  • чому морські шляхи для експорту продовольства з України такі важливі?
  • як росія перетворює їжу на зброю, як вона вже зробила це з енергоносіями?
  • як можна допомогти Україні й поширити правду про причини поглиблення продовольчої кризи у світі?

«Скорочення експорту продовольства з України стало важким ударом по стійкості глобальної продовольчої системи, що зазнала суттєвих уражень і досі не відновилася від наслідків пандемії COVID-19. Руйнування Росією агропромислової інфраструктури й логістики України має цілеспрямований і систематичний характер: від ракетних ударів по елеваторах до блокування морських портів і викрадення зерна й сільгосптехніки», – зазначили в МЗС.

На сайті доступні інфографіки, макети плакатів й історії українських фермерів попри загрози продовжують свою роботу, щоб нагодувати світ. Над створенням платформи працювала велика команда, що об’єднала українських дипломатів і національних експертів у сфері сільського господарства, продовольчої безпеки, а також міжнародних комунікацій.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.