Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниAmnesty заперечила використання свідчень людей з окупованих територій у звіті про ЗСУ

Правозахисники заявили, що звинувачення «не мають жодних підстав»

Організація Amnesty International заперечила звинувачення Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки про те, що вона використала свідчення людей з окупованих територій для свого звіту про ЗСУ . Про це йдеться в повідомленні організації.

«Amnesty International категорично спростовує ці звинувачення, які не мають жодних підстав і є абсолютно неправдивими», – ідеться у відповіді організації.

Правозахисники стверджують, що жодна людина, яку опитали для доповіді, не перебувала в російських в’язницях, фільтраційних таборах або тимчасово окупованих територіях. За їхніми словами, організація не має доступу до захоплених рф територій.

У відповіді наголосили, що для звіту використали лише свідчення свідків, які погодилися відповідати добровільно й у безпечних умовах на підконтрольних Україні територіях.

В організації додали, що розслідування про ЗСУ було проведено тими ж експертами Amnesty International, які з початку повномасштабного вторгнення «систематично документували порушення росією міжнародного гуманітарного права».

Фото: Rawpixel

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.