Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Ти наступна». Джоан Роулінг погрожують через підтримку Салмана Рушді

Після того, як Рушді пережив замах на вбивство

Поліція Шотландії розслідує погрози, які почала отримувати Джоан Роулінг після того, як підтримала письменника Салмана Рушді. Минулого тижня Рушді пережив замах на вбивство. Про це повідомляє The New York Times.

Влада Сполученого Королівства заявила, що вони розслідують онлайн-погрозу авторці «Гаррі Поттера» після того, як вона підтримала Рушді, на якого напали минулого тижня в Нью-Йорку. Письменника госпіталізували, він мав приблизно 10 ножових поранень.

За кілька годин після нападу Роулінг відреагувала на новину у своєму твітері й додала, що почувається «дуже погано» й сподівається, що з Рушді «буде все добре».

У відповідь один із користувачів написав Роулінг: «Не хвилюйся, ти наступна». Повідомляють, що з цього акаунта підтримували чоловіка, який напав на Рушді. Згодом твіт із погрозою Роулінг видалили, а пізніше – і сам обліковий запис.

Речниця поліції Шотландії повідомила, що розслідування триває.

Компанія Warner Bros. Discovery, що екранізувала «Гаррі Поттера», опублікувала заяву щодо погроз Роулінг. «Ми підтримуємо її й усіх авторів, оповідачів і творців, які сміливо висловлюють свою творчість і погляди. Компанія рішуче засуджує будь-яку форму загрози, насильства або залякування, якщо переконання й думки можуть відрізнятися», – ідеться в заяві компанії, яка також висловила співчуття Рушді і його родині.

12 серпня в Нью-Йорку британський письменник індійського походження, лауреат Букерівської премії Салман Рушді мав прочитати лекцію про свободу творчості, коли чоловік із залу вибіг на сцену й напав на нього. Письменника доставили гелікоптером до місцевої лікарні. Підозрюваного в нападі затримали.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.