Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЧервоний Хрест був в Оленівці двічі, але не зміг поговорити з полоненими – речник

Нині організація має доступ до деяких військовополонених

Міжнародний комітет Червоного Хреста двічі відвідував військовополонених захисників України, яких утримували в колонії в окупованій Оленівці, але не зміг поговорити з ними без свідків. Про це заявив речник МКЧХ Олександр Власенко в коментарі «Суспільному».

«До деяких людей ми маємо й мали доступ. В Оленівці ми справді були двічі. Після того, як туди перемістили військовополонених, це було буквально за 2–3 дні після їхнього перевезення в Оленівку», – розповів він.

За словами Власенка, візит тривав недовго й не повністю відповідав вимогам МКЧХ, адже представники організації не мали можливості оглянути всі приміщення й поговорити з військовополоненими без свідків. Він сказав, що метою цього візиту було привести полоненим питну воду.

Власенко зазначив, що Червоний Хрест нині має доступ до деяких військовополонених і намагається контролювати ситуацію з полоненими в Оленівці.

«Що стосується Оленівки, ми, звичайно, хотіли побачити цих людей. З приводу цього ведемо переговори. І в принципі, таким каменем спотикання є те, що ми хотіли побачити людей. Для нас важливо потрапити саме в місце, де вони знаходилися. Ми хотіли побачити людей, які там були», – сказав він.

Речник МКЧХ розподілив полонених, яких нині утримують в Оленівці, на три категорії.

«Це поранені, люди, які переміщені в медичні установи. І їм надається лікарська допомога. Друга категорія – це люди, які не постраждали внаслідок цієї трагедії 29 липня. Третя категорія – це тіла загиблих людей, які ми хотіли б також побачити», – повідомив Власенко.

За його словами, МКЧХ має фахівців судово-медичної експертизи, які могли б проаналізувати причини трагедії.

Фото: АР

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.