Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМіністерку Шотландії закликали прийняти в себе українців після критики схеми розміщення

Країна не може забезпечити тимчасове житло для українців

Першу міністерку Шотландії Ніколу Стерджен закликають на особистому прикладі показати, як потрібно приймати українців після того, як політикиня закликала шотландців запропонувати житло переселенцям. Про це повідомляє The Telegraph.

Звернення до Стерджен почалися після того, як політикиня попросила шотландців приймати в себе громадян України, які були змушені залишити свої домівки. Таким способом уряд сподівався знизити тиск на ухвалену схему розміщення. Країні потрібно прийняти близько 20 тисяч українців, але наразі уряд не може надати тимчасове житло, яке підійшло б для потреб переселенців.

Навесні міністерка заявила, що планує прийняти в себе українців, але вже в липні відмовилася від цієї ідеї. Рішення вона пояснила тим, що людині може бути некомфортно через публічність і що міністерка має подбати про житло для більшої кількості українців.

Член парламенту Шотландії Майлз Бріггс у відповідь сказав, що спроба переконати населення запропонувати своє житло виглядає як бажання врятувати уряд від безладу, який настане внаслідок непродуманої політики щодо прийому біженців.

Бріггс звернув увагу на кризу вартості життя, яка робить прохання дати притулок у себе громадянам України практично нездійсненним. Тому він заявив, що Стерджен має на власному прикладі показати, як слід приймати українців.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.