Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Закриті очі». В Україні запустили платформу пам’яті загиблих унаслідок російської агресії

Щоб звернути увагу світу на результати бездіяльності

Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» запустив проєкт «Закриті очі» – мартиролога жертв російсько-української війни серед цивільного населення за 2014–2022 роки.

Через проєкт команда прагне вшанувати пам’ять про загиблих і розповісти світу про немислимий у 21 столітті геноцид, якому піддаються українці. На платформі зібрали інформацію про більше 2 тисяч загиблих українців. Дослідники оцінюють дані з відкритих джерел і публікують на сайті з можливістю додавати й розширювати важливі факти життя чи обставини смерті.

Проєкт «Закриті очі» покликаний звернути увагу світу на результати, до яких призводить повільне реагування на військову агресію й бездіяльність у час масового насильства. Платформа також має англомовну версію, щоб кожен міг відвідати онлайн-меморіал.

«Назва «Закриті очі» несе в собі певний символізм. Ми говоримо про те, що світ воліє не бачити кількість загиблих українців і втрачених життів внаслідок війни. Щоб наш мартиролог перестав поповнюватися новими іменами, люди повинні нарешті розплющити очі й діяти єдиною та злагодженою силою проти жорстокості російського окупанта й на захист України», – коментує Hana Furman, ідейна натхненниця проєкту «Закриті очі».

«Закриті очі» – це єдина платформа, де кожен також може додати ім’я й долучитися до проєкту. Після модерації ці свідчення будуть опубліковані.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.