Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Києві запустили мобільні бригади для постраждалих від домашнього насильства

За потреби постраждалих доставлятимуть до притулків

У Києві у співпраці міської влади й Фонду ООН у галузі народонаселення запустили перші мобільні бригади соціально-психологічної підтримки постраждалих від домашнього насильства й насильства за ознакою статі. Про це йдеться на сайті КМДА.

Одна бригада надаватиме комплекс послуг безпосередньо на місці події. У її складі – соціальний працівник, психолог і водій. Вони надаватимуть психологічну допомогу, роз’яснення щодо прав і послуг для постраждалих і за потреби доставлятимуть їх до кризових кімнат чи притулків.

«Дуже важливо, що ми запускаємо ці бригади саме зараз, під час війни. Коли постійний стрес може спричинити неспровоковану агресію до членів родини або оточуючих. На сьогодні ми вже фіксуємо деяке збільшення кількості випадків домашнього насильства. І завдяки роботі бригад ми зможемо охопити набагато більше звернень й оперативно допомагати більшій кількості людей», – зазначила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Три бригади знаходитимуться на правому березі Києва, дві – на лівому. Вони працюватимуть на базі Центру гендерної рівності, запобігання та протидію насильству.

Викликати бригаду можна за телефоном 15 00 зі стаціонарного або 044 242 15 00 з мобільного. Також виклик можуть здійснити працівники поліції, які зафіксували випадок скоєння домашнього насильства.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.