Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЗнущання, погрози й психологічний тиск. Звільнені захисники «Азовсталі» розповіли про полон

«Ми отримували мінімум медикаментів, а інколи взагалі й не отримували»

Українські захисники, яких повернули до України з російського полону, розповіли про умови утримання. Ворог катує, проводить допити й знущається над полоненими. Про це повідомляє «Суспільне».

Бійці провели пресконференцію, яку присвятили анонсованому окупантами «трибуналу» над полоненими.

Боєць Владислав Жайворонок із позивним «Вікіпедія» заявив, що росія застосовує всі доступні засоби тиску на українських полонених.

«Що стосується лікування, росії потрібен був факт «лікування», щоб ми дожили до обміну. Тиск був психологічний. Психологічний тиск обґрунтовувався тим, що «ви нікому не потрібні», «вам немає, куди телефонувати». З перших днів розпочинаються допити», – розповів він.

Також росіяни не гребують й катуваннями захисників «Азовсталі». «Деяким хлопцям голки встромляли в рану, катували водою, хлопці отримували недостатню кількість лікування. Ми отримували мінімум медикаментів, а інколи взагалі й не отримували», – розповів Жайворонок.

Військовий Денис Чепурко з позивним «Манго» розповів, що окупанти роздягали полонених під час обшуків в знущалися з них.

Умови утримання полонених були жахливі. «У кімнаті метр на метр нас спало 10 людей. 17 числа нас перевезли в Оленівку, Червоний Хрест туди не допустили, хоча казали, що стоїть машина з гуманітаркою», – розповів Чепурко.

Дмитро Усаченко з позивним «Вишня» повідомив, що росіяни погрожували полоненим стратою. «Лякали фізичною розправою, розстрілом під час «слідчих дій». Я не знаю, що вони хотіли, напевне, щоб ми зізналися, що ми вбивали мирне населення, хоча ми такого не робили», – зауважив військовий.

Українські захисники наголосили, що рф може використовувати для організації провокацій документи полонених й українських військових підрозділів, які їм вдалося захопити в Маріуполі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.