Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ США студентки поширюють інформаційні наліпки, щоб допомогти безпечно зробити аборт

Дівчата поширюють наліпку у своїх університетах

Студентки американських штатів, де заборонені аборти, створюють різноманітні ініціативи, щоб поширити інформацію, як безпечно зробити аборт. Про це пише Vice.

«Уперше за десятиліття студенти повертаються до університетських містечок на осінній семестр без національного права на аборт. Для деяких студентів це означає пошук творчих способів передачі інформації про доступ до абортів», – зазначили у виданні.

Ще до заборони абортів у Техасі у вересні минулого року, у місцевих університетах почали поширювати наліпку з QR-кодом, де було написано Need to be un-pregnant? («Потрібно не бути вагітною?»). Наліпки розміщувала старшокурсниця К, яка не розголошує своє ім’я з міркувань безпеки.

Із того часу все більше студентів і студенток розповсюджують наліпки з QR-кодом. Код веде на вебсайт організації Plan C, де можна придбати таблетки для переривання вагітності за кілька кліків. «Збережіть цю картку в безпечному місці на випадок, якщо коли-небудь вам (чи вашій подрузі) треба буде стати не вагітною», – написано на наліпці.

«Я вважаю, що важливо, щоб ми надавали цю інформацію, незважаючи на те, у що люди вірять або за що вони виступають. Їм потрібен такий доступ. Найважливіша мета – переконатися, що люди мають доступ не лише до інформації, але й до самих таблеток», – поділилася К.

У матеріалі також розповіли про студентку другого курсу коледжу Барнард, яка роздала наліпки своїм друзям і розвісила їх у громадських місцях Канзас-Сіті. Те ж саме планує зробити студентка, яка вивчає право у Вашингтонському університеті і є членкинею правозахисної організації If/When/How: Lawyering for Reproductive Justice. Дівчина замовила наліпки від Plan C й почне розміщувати їх по университету від початку навчання.

«Я думаю, що наш університет насправді не зайняв твердої позиції щодо абортів. Тож студентам залишається самостійно відповідати за поширення необхідної інформації й ресурсів», – поділилася студентка.

У Plan C зазначили, що з початку програми у 2021 році вони отримували запити на отримання наліпок з усіх штатів. Так було розповсюджено понад пів мільйона стікерів, більше ста тисяч із них надали студентам.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.