Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Усі сторони мають дотримуватися гуманітарного права». ООН відреагувала на удар у Чаплиному

Заява координаторки Деніз Браун викликала критику з боку українців

Гуманітарна координаторка ООН по Україні Деніз Браун після ракетного удару росії по залізничній станції на Дніпропетровщині, заявила, що «всі сторони» мають дотримуватися міжнародного права. У результаті атаки загинули 25 людей. Про це пише Babel.

«Я справді шокована ударами, які вчора вбили та завдали поранень мирним жителям поблизу залізничної станції в Чаплиному, що в центральній Україні. Діти були вбиті під час цієї атаки, і вони загинули в місцях, які мали бути безпечними, у своїх будинках або під час подорожі зі своїми родинами. Так, вони повинні були бути в безпеці, а вони не були», – заявила Браун.

Гуманітарна координаторка ООН також згадала про інтенсивні російські обстріли Зеленодольська та Нікополя. Згадавши атаки, Браун підсумувала, що «всі сторони» мають дотримуватися міжнародного гуманітарного права.

«Усі сторони без винятку повинні поважати свої зобов’язання згідно з міжнародним гуманітарним правом і постійно піклуватися про збереження цивільних осіб і цивільної інфраструктури, щоб вони були захищені, їхні будинки збережені, а основні послуги продовжували надаватися», – ідеться в заяві.

Саме фраза «всі сторони без винятку» викликала критику в мережі. Деякі ЗМІ написали, що це нібито прирівнює Україну до росії в контексті вбивства цивільних. Як зазначає Babel, офіс ООН з координації гуманітарних питань у кінці своїх заяв майже завжди використовує словосполучення «всі сторони» як шаблонне.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.