Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНа Херсонщині знайшли тіла подружжя, у дім яких вривалися окупанти

Поліція розслідує причини й обставини вбивства

У погребі власного будинку в тимчасово окупованому смт Архангельське на Херсонщині знайшли вбитими подружжя Павленків. Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на слова свідків.

Окупанти вбили Валентина й Ларису Павленків ввечері 23 серпня. Валентин загинув через постріл у голову, а під його тілом знайшли Ларису. За словами сусідів, до їхнього дому щонайменше тричі вдиралися російські військові.

Олександр Тетеря, син загиблого, розповів, що подружжя ховалося від вибухів у своєму підвалі. Там їх і знайшли сусіди. «Вчора зателефонували сусіди та сказали, що не бачили, щоб батьки вправлялися по господарству. Пішли подивитися ф знайшли їх у підвалі розстріляними. Що там трапилося, ніхто не знає», – розповів син.

Подружжя Павленків займалося дрібним фермерством. Валентину й Ларисі пропонували виїхати на підконтрольну Україні територію, але вони не хотіли залишати своє господарство. Сусідам вони казали, що від обстрілів зможуть врятуватися в погребі під своїм будинком.

Свідки припускають, що злочинці могли використовувати зброю з глушником, оскільки звуків пострілів вони не чули. Подружжя почали шукати наступного ранку, оскільки не побачили їх на подвір’ї.

«Після того, як ми спустилися до підвалу, щоб витягнути тіло Валентина, то побачили, що він обнімає накриту ковдрою мертву дружину. Мабуть, він прикрив її своїм тілом, коли їх розстрілювали. У чоловіка була прострелена голова», – розповіли свідки.

За словами людей, які залишилися в Архангельському, ввечері 23 серпня російські військові ходили вулицями, щось перевіряли й шукали. Причини й обставини вбивства розслідує поліція. Подружжя поховали в подвір’ї їхнього будинку через неможливість зробити це на кладовищі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.