Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниРозробників «Дому Дракона» критикують через «тригерну сцену» в першому епізоді

У соцмережах зауважили, що глядачів не попереджають про цю сцену

Розробників серіалу «Дім Дракона», приквелу «Гри престолів», критикують за відсутність тригерного попередження через одну зі сцен у першій серії. Про це повідомляє Deadline.

Приквел «Гри престолів» від HBO подивилася рекордна кількість міжнародної аудиторії. Водночас перший епізод викликав критику в соціальних мережах, бо там без попередження показують трагічну сцену пологів. В епізоді король Візеріс наказує зробити кесарів розтин своїй дружині Аеммі Арин, поки вона притомна, однак жінка й дитини помирають.

Хоча режисер Мігель Сапочник повідомляв, що проконсультувався з багатьма жінками, перш ніж вирішити включити цю сцену, деякі благодійні організації вважають, що він мав додати попередження.

Директорка благодійної організації Sands Джен Коутс заявила, що шоу, як-от «Дім Дракона», мають попереджати глядачів про те, що вони можуть побачити.

«Я думаю, що це досить травматично для будь-кого. Оскільки у Великій Британії щодня помирає 13 немовлят, ситуація безпосередньо впливає на величезну спільноту людей. Таким способом люди зможуть краще оволодіти знаннями та прийняти обґрунтоване рішення, дивитися або пропускати певні сцени чи епізоди», – поділилася Коутс.

Автор вебсайту спойлерів про тригери Doesthedogdie.com Джон Віппл додав, що, на його думку, стримінги мають «налаштувати попередження для кожного користувача й, можливо, рекомендувати, що дивитися на основі конкретних тригерів».

Фото: HBO

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.