Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Саудівській Аравії жінку засудили на 45 років за використання соцмереж

Це вже другий подібний вирок за останні тижні

У Саудівській Аравії суд у справах про тероризм засудив ще одну жінку до десятиліть ув’язнення за «використання соціальних мереж для порушення громадського порядку». Про це повідомляє The Guardian з посиланням на Democracy for Arab World Now Now (Dawn).

Нуру бінт Саїд аль-Кахтані засудили до 45 років ув’язнення після того, як її визнали винною у «використанні інтернету для розриву суспільства [Саудівської Аравії]».

Новина про вирок з’явилася за кілька тижнів після того, як Сальму аль-Шехаб, докторантку й матір двох дітей, визнали винною та засудили до 34 років зі схожими звинуваченнями. Шехаб розповіла, що під час ув’язнення вона зазнавала жорстокого поводження, переслідувань і допитів. Державний департамент США висловив «значну стурбованість» щодо справи Шехаб.

Як повідомив директор одного з філіалів організації Dawn, у випадку Кахтані влада Саудівської Аравії, схоже, ув’язнила її за те, що вона «просто опублікувала свою думку у твітері». За його словами, Dawn повідомила цю новину в надії, що люди, які знають Кахтані, зможуть пролити світло на її справу.

The Guardian зазначає, що закони Саудівської Аравії розроблені так, щоб надати владі максимальну свободу дій. Це включає повноваження затримувати осіб за нечітко визначеними законами про боротьбу з тероризмом, як-от «порушення громадського порядку» й «загроза національній єдності».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.