Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОлена Зеленська взяла участь у нагородженні премії ЮНІСЕФ для молоді

Нагороди отримали українці від 16 до 23 років

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у церемонії нагородження премією UNICEF Youth Awards. Цього року її вручають уперше.

Премія покликана відзначити активну молодь, яка за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) реалізує важливі соціальні ініціативи у своїх громадах, долаючи труднощі й проявляючи сміливість під час російської агресії.

Серед номінантів – українці віком 16 до 23 років, які допомагають людям з інвалідністю, дітям, реалізують освітні проєкти, надають психологічну підтримку, допомагають літнім людям, розвивають свої громади, піклуються про тварин.

Нагороду отримали 14 представників молоді з різних регіонів України. Зокрема, були представлені міста Слов’янськ, Охтирка, Зміїв, Южноукраїнськ, Рогатин, Львів, Київ. Водночас, як зазначили на заході, найбільше номінантів було із Харкова й області.

Зеленська вручила премію наймолодшій номінантці – 16-річній Алісі Міхєєвій з Охтирки. Дівчина не залишала місто під час російських обстрілів і відновила роботу свого шахового гуртка для дітей і підлітків, приміщення якого зруйнували російські бомби.

«Для мене всі ви і є уособленням тих змін, до яких ми прагнули ці десятиліття незалежності. Тих змін, які так дратують загарбників і які вони від безсилля намагаються зупинити ракетами. У вас широкий світогляд, ви відкриті до нових знань. Рівність і повага до людини для вас – базові цінності. І ви знаєте, що ці цінності у вас ніхто не відбере», – зазначила перша леді у своїй промові.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.