Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ новій книзі Джоан Роулінг з’явиться героїня, яку звинуватили в трансфобії

Письменниця назвала збігом те, що це перегукується з її життям

У новій книзі Джоан Роулінг з’явиться героїня, яку починають переслідувати після звинувачень у трансфобії. Про це повідомляє Rolling Stone.

Сюжет нової книги Роулінг розповідає про авторку мультфільмів на YouTube Еді Ледвелл. Персонажка зазнає критики свого фандому через контент, який глядачі вважають трансфобним і расистським. Зрештою Ледвелл переслідують і вбивають. Критики вважають, що сюжет відносно перегукується з історією Роулінг, яка публікувала заяви, що вважали трансфобними.

Та незважаючи на схожість з її власним життям, Роулінг заявила, що все це просто великий збіг. «Я написала книгу ще до того, як зі мною трапилися певні речі в інтернеті. Я сказала своєму чоловікові: «Я думаю, що всі сприймуть це як відповідь на те, що зі мною сталося», – але це насправді не так. Перша чернетка книги вже була закінчена в момент, коли це відбулося», – сказала письменниця.

Роман «Чорнильне серце» – частина серії кримінальних трилерів «Корморан Страйк», які Роулінг пише під псевдонімом Роберт Гелбрейт.

Ситуація довкола ставлення Роулінг до трансгендерних людей почалася ще в червні 2020 року після того, як письменницю обурило формулювання «люди, які менструють». Тоді її звинуватили в трансофобії й нетерпимості, а громадськість і шанувальники почали масово критикувати авторку. Едді Редмейн, Емма Вотсон і Деніел Редкліфф заявили, що не погоджуються з думкою Роулінг.

Фото: Twitter/J.K. Rowling

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.