Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОксану Линів хочуть позбавити звання Почесної амбасадорки Львова

За співпрацю з російськими виконавцями

У Львові створили петицію щодо позбавлення української диригентки Оксани Линів звання Почесної амбасадорки Львова через те, що вона співпрацює з російськими виконавцями й виконує твори російських авторів.

«Водночас виступаючи з патріотичними гаслами, Оксана Линів виявилася вкрай нерозбірливою у своїй музичній співпраці, наслідком чого є постійні скандали щодо її співпраці з російськими виконавцями й виконанням творів російських авторів під приводом «музика вище цього і вона не належить одній державі». Зокрема, як вона сама повідомила на своїй сторінці у фейсбуку, спільним DVD із записом опери Вагнера «Летючий голландець» із заслуженим дєятелем іскуств РФ Дмітрієм Черняковим», – зазначив автор петиції Олександр Сирцов.

На його думку, співпраця з музикантами країни-агресора є «несумісною з пропагандою української культури, і перекреслює всі здобутки Оксани Линів у цій царині».

Сама ж Оксана Линів стверджує, що навмисне залишила у своїх програмах твори тих російських композиторів, чия творчість пов’язана з Україною.

Щоб ініціативу розглянула влада міста, вона повинна зібрати 500 підписів за 60 днів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.