Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ мультсеріалі «Свинка Пеппа» з’явилася одностатева пара

Уперше за 18 років існування мультика

У британському мультсеріалі «Свинка Пеппа» вперше з’явилася одностатева пара – родина білих ведмедиць. Про це повідомляє BBC.

В епізоді під назвою «Родини» в Пеппи з’являється подруга – біла ведмедиця Пенні. У мультику Пенні малює портрети своїх батьків і розповідає, що в неї дві мами.

«Я живу зі своїми мамами. Одна мама – лікарка, а інша готує спагеті. Я люблю спагеті», – говорить Пенні.

Епізод вийшов внаслідок петиції з вимогою «створити одностатеву родину для свинки Пеппи», яку зареєстрували два роки тому. Звернення зібрало майже 24 тисячі підписів.

«Діти, які дивляться «Свинку Пеппу», перебувають у вразливому віці, – зазначили автори петиції. – Відсутність згадок про одностатеві родини навчить їх тому, що нормальними є тільки сім’ї, у яких є один із батьків або двоє батьків різної статі».

Роббі де Сантос, директор із комунікацій і зовнішніх зв’язків благодійної організації Stonewall, що займається правами ЛГБТ, назвав появу одностатевої пари в мультсеріалі «фантастичною».

«Багато хто з тих, хто дивиться шоу, самі мають двох мам чи двох тат, і для батьків, і дітей дуже важливо, що їхній досвід представлений у такій культовій дитячій програмі», – сказав він BBC.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.