Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАрабські країни вимагають від Netflix прибрати «образливий контент»

Він «суперечить суспільним цінностям країн»

Арабські держави Перської затоки закликають Netflix видалити «образливі» матеріали, оскільки вони прагнуть регулювати телевізійний контент, який виробляється за межами їхніх повноважень. Про це повідомляє The New York Times.

Нещодавно Єгипет став останньою арабською країною, яка вимагала, щоб Netflix відмовився від контенту, який суперечить «суспільним цінностям» країни. Напередодні Саудівська Аравія й ОАЕ виступили з подібними заявами. До прохання країн Перської затоки також приєдналися Бахрейн, Кувейт, Оман і Катар. Країни пригрозили «вжити юридичних заходів», якщо Netflix не відмовиться транслювати «образливий» контент.

Хоча в заявах країн не вказувалося, який саме контент є «образливим», останніми роками вони неодноразово забороняли або критикували контент, у якому згадувалися одностатеві стосунки чи «безладні статеві зв’язки». У Саудівській Аравії Netflix назвали «офіційним спонсором гомосексуалізму».

Попри те, що молодь в арабських країнах переважно дотримується більш ліберальних поглядів, тема гомосексуальних стосунків досі є табуйована й криміналізована. Нещодавні новинки від Disney, як-от: «Тор: Любов і грім», «Доктор Стрендж у мультивсесвіті божевілля», «Вестсайдська історія» й «Вічні» – були заборонені на Близькому Сході через згадки про ЛГБТ-спільноту.

Поки Netflix не коментував цю ситуацію.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.