Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМісія ООН звинуватила владу Талібану в переслідуванні афганських співробітниць ООН

Експерт ООН заявив про «приголомшливі репресії»

Експерт ООН заявив про «приголомшливі репресії» з боку талібів щодо жінок і дівчат в Афганістані. Про це повідомляє The Guardian.

У своїй заяві ООН описала виниклу тенденцію переслідувань афганських співробітниць ООН з боку де-факто влади. Організація повідомила, що таліби нещодавно затримали й допитали трьох афганських жінок, які працюють в ООН.

ООН закликала негайно припинити «подібні акти залякування й переслідувань щодо її афганських співробітниць» і нагадала місцевій владі про їхні зобов’язання з міжнародного права щодо безпеки всього персоналу ООН, який діє в Афганістані.

У відповідь таліби опублікували заяву, у якій заперечували, що місцева влада затримала будь-яких співробітників ООН.

Інцидент стався, коли Річард Беннетт, спеціальний доповідач ООН із ситуації з правами людини в Афганістані, закликав до радикальних змін.

«Жорстке обмеження прав жінок і дівчаток, репресії проти противників і критиків, а також придушення свободи вираження думок талібами рівнозначні спуску до авторитаризму», – заявив він на засіданні Ради з прав людини.

На зборах також виступили кілька афганських жінок, зокрема правозахисниця Махбуба Серадж. Вона закликала створити механізм для розслідування злочинів.

«Один Бог знає про ті звірства, які не розголошуються. Я хочу, щоб про них говорили, тому що це не правильно. Світе, це не правильно. Будь ласка, будь ласка, ви повинні щось з цим зробити», – закликала Махбуба Серадж.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.